Výhody keramického nože aneb proč do něj investovat
Vybavujete si svou kuchyni vším, co můžete při vaření potřebovat? Pokud ano, jistě přemýšlíte nad tím, jaké konkrétní nože do své kuchyně koupit. Kuchyně je místo, kde trávíme hodně svého času, připravujeme zde obědy, večeře, samozřejmě také malé občerstvení k televizi nebo také svačiny. K tomu všemu zkrátka a dobře potřebujete nůž. Pokud však nevíte, jaký nůž je ideální a do jakého investovat, máme pro vás tip. Co třeba investovat do keramických nožů?
Když půjdete na nákup nožů, zjistíte, že jich je opravdu mnoho. Některé jsou pevnější, jiné tenčí, další jsou vyrobené z odolných materiálů. Pokud však můžeme zmínit náš tip, vypíchli bychom rozhodně keramické nože, které se dnes velmi kupují do domácností. Jsou dnes už běžnou součástí kuchyní, jen málokdo ale ví, proč se konkrétně do keramických nožů investuje.
Pokud si myslíte, že keramické nože jsou jako běžné nože, jen trochu dražší, pletete se. Keramické nože jsou nositeli mnoha výhod. Víte jakých?
Ostrost čepele jako první výhoda
Jednou z výhod je konkrétně ostrost čepele. Keramické nože jsou velmi ostré, dejte si tedy dvakrát větší pozor, abyste se neřízli při přípravě oblíbeného pokrmu. Nejlepší jsou keramicko-zirkonové nože, které se pyšní stejnou tvrdostí jako diamanty. Keramické nože jsou daleko ostřejší než běžně kupované nože z běžně používané oceli.
Odolný vůči rezivění
Ostrost však není jediná výhoda keramických nožů. Je třeba také vypíchnout odolnost vůči rezivění. Díky tomu, že navíc není vyroben z oceli, nezanechává v ovoci nebo zelenině nepříjemnou ocelovou chuť ani žádný zápach.
Při krájení zeleniny keramickým nožem nepřijdete o kupu cenných složek.
Jsou velmi lehké
Pokud si myslíte, že keramické nože budou těžké, není to tak. Keramické nože jsou naopak velmi lehké, i to je jejich výhoda. Navíc jsou ergonomicky tvarované. Nejčastěji je zakoupíte v bílé barvě, ale čím dál častěji na ně narazíte i v různých barevných provedeních.